banner: detailing

Vad är skillnaden mellan Carcare och Detailing?

Vad är skillnaden mellan Carcare och Detailing?

Vad är skillnaden mellan Carcare och Detailing?

Du har säkert redan frågat dig själv vad som menas med begreppen "Carcare" och "Detaljering". I den här artikeln förklarar vi båda termerna på ett enkelt och begripligt sätt. Vi tittar också på de viktigaste skillnaderna.

 

Introduktion till bilvård och detaljering

 

Detaljering och bilvård är båda termer för förberedelse av ett fordon, det vill säga skötsel och tvätt av din bil. Om du ser din bil som mer än bara en vara och värderar den därefter, förtjänar den en bra behandling som går utöver en enkel handtvätt eller en biltvätt.

 

Var det Carcare?

 

Carcare beskriver standardförberedelsen av bilen i form av regelbunden skötsel och tvätt samt "enkla" polerarbeten med vaxpolish. Bilvård är helt enkelt bilvård. Denna form av bearbetning går dock inte särskilt djupt. Ingen detalj bearbetas för att få bilen till bästa möjliga skick. Saker och ting är annorlunda när det kommer till detaljer.

 

Vad är detaljering?

 

Som termen antyder handlar detaljering om verkliga detaljer. Denna teknik involverar inte att göra saker i halvor. Detaljering går utöver normal förberedelse. Det är en djupgående och extremt exakt vård. En komplex sekvens av mer komplexa arbetsmoment används för att få ut det bästa av bilen.

 

I USA betyder detaljering i första hand lackering. Samvetsgrann detaljering med en grundlig rengöring av fordonet invändigt och utvändigt kan därför ta flera dagar.

 

Viktiga skillnader mellan Carcare och Detailing

 

Men vad är skillnaderna mellan Carcare och Detailing? 

 

Tekniker och processer i Carcare

 

Till skillnad från detaljering är bilvård bara en mycket grundlig rengöring av fordonet. Antingen för hand eller i biltvätt. Rengöring av interiören är förstås också en del av bilvården eller normala förberedelser. Vid normal förberedelse avrundas oftast utvändig skötsel med en enkel vaxpolish som skapar en kortvarig glans på lacken.

 

Detaljering: En djupare insikt

 

Detaljering går mycket längre än att bara rengöra bilen noggrant. Invändigt städas sittbrunnen och hela interiören inklusive alla ytor, klädsel och mattor.

Exteriörrengöring: Lerstångsbehandling, polering, vaxning, invändig rengöring, lädervård, däck- och fälgrengöring och valfri rengöring av motorrum är alla en del av en detalj. Dessa detaljerade steg syftar till att inte bara förbereda fordonet visuellt, utan också att bevara dess skick och värde på lång sikt. 

Vid rengöring av hjul beaktas inte bara fälgarna utan även däcken. Andra områden som normalt ignoreras under förberedelserna uppmärksammas under detaljeringen.

  

Användningsområden för bilvård och detaljering

 

Bilvård och detaljering används i olika situationer – beroende på tillgänglig tid, bilens skick och fordonsägarens förhållande till sin bil.

 

Om du till exempel är en riktig bilälskare kommer du givetvis att detaljera din bil och inte bara göra den traditionella bilvården.

 

Om bilen däremot endast ses som ett bruksföremål får den oftast ingen vidare vård utöver den vanliga, nödvändiga biltvätten. Detta kan ha nackdelen att fordonsvärdet inte behålls lika bra.

 

Bilvård i vardagen

 

Carcare är idealisk som förberedelsemetod om du inte har mycket tid för mer intensivvård. Att snabbt rengöra bilen på biltvätten eller i biltvätt brukar inte ta så lång tid.

 

Även om din bil inte är ditt allt är Carcare lämplig eftersom den kräver mindre ansträngning. Dessutom är mer intensiva förberedelser i form av detaljering vanligtvis förenade med merkostnader, t.ex. B. för bilvårdsprodukter.

 

Detaljering för speciella krav

 

Om du har tillräckligt med tid för en mer grundlig förberedelse och verkligen värdesätter din bil, är detaljering exakt rätt sak för dig. Om detaljering är nödvändig beror förstås också på hur viktigt det är för dig att din bil är repfri och har felfri lack.

 

Om du nyligen har detaljerat behöver du inte detaljera igen nästa gång du städar.

 

Verktyg och produkter: Carcare vs. Detailing

 

På grund av de olika kraven används olika verktyg och produkter inom bilvård och detaljering.

 

Verktyg och material i Carcare

 

Bilschampo , fälgrengöring och biltvättshandskar är lämpliga för normal utvändig rengöring. Efter städning på biltvätt eller en tur genom biltvätt kan du sedan ta hand om inredningen.

 

När dammsugningen är klar kan den envisa smutsen tas bort med invändig rengöringsmedel och en svamp.

 

Specialverktyg för detaljering

 

Om du också vill detaljera din bil, gör först en normal detaljering och behandla sedan din lack med ett polermedel och en polerplatta för att ta bort repor.

 

När du är klar med poleringen, använd en sealer . Förresten: Rengöring av lera med en knådande polerkudde passar bäst för de grova områdena på din lack.

 

Professionell bilvård och detaljering: En jämförelse

 

Professionell bilvård och detaljeringstjänster skiljer sig också åt på några viktiga punkter, som vi skulle vilja förklara för dig i det här avsnittet.

 

Professionell Carcare-Services

 

Du kan oftast låta utföra bilvårdstjänster, det vill säga normal förberedelse, hos valfri bilhandlare, verkstad eller detaljhandlare eller göra det själv. Eftersom det inte är särskilt krävande kan du spara mycket pengar genom att själv rengöra din bil ordentligt på en biltvätt och utföra de flesta nödvändiga momenten själv.

Var dock uppmärksam på högkvalitativa rengöringsprodukter som en professionell bilhandlare också skulle använda.

 

Professionella detaljeringstjänster

 

Detaljering är lite mer krävande eftersom det också beror på rätt teknik. Du måste veta vad du gör för att polera din färg ordentligt och ta bort grova fläckar och repor.

 

Professionella detaljhandlare erbjuder vanligtvis denna tjänst. Det finns dock även leverantörer som är specialiserade på detaljtjänster.

 

Är du bekant med polering och tätningsfärg kan du givetvis göra detta själv.

 

Kundperspektiv: Vad passar dina behov?

 

Beroende på dina behov och preferenser passar konventionell bilvård (förberedelse) eller detaljer bättre för dig och din bil.

 

Bilvård för den genomsnittlige föraren

 

Om du inte har en passion för din bil och ser den rent pragmatiskt som en vara, är det helt okej. Då passar Carcare för dig, det vill säga noggrann rengöring av fordonet.

 

Detaljering för bilentusiaster

 

Omfattande bildetaljer är värt besväret av några anledningar. Det ökar andrahandsvärdet på bilen. Detaljering går utöver enkel rengöring genom att korrigera lackfel, rengöra interiören noggrant och skydda fordonet från miljöpåverkan, vilket på sikt bevarar bilens livslängd och utseende. Dessutom bidrar ett noggrant rengjordt fordon till förarens personliga välbefinnande då det förmedlar en känsla av stolthet och tillfredsställelse när man kör och presenterar bilen. Sammantaget är bildetaljer en investering som förbättrar både det estetiska utseendet och den funktionella livslängden hos ett fordon.

 

Slutsats: Rätt skötsel för ditt fordon

 

Låt oss komma till vår slutsats.

 

Sammanfattning av skillnader

 

Den största skillnaden mellan Carcare och Detailing är att Carcare inte går utöver grundlig rengöring. Med detaljering går städningen mer på djupet och innebär även att ta itu med färgen, vilket givetvis innebär högre kostnader och mer tid.

 

Beslutshjälpmedel för bilägare

 

Beslutet för eller emot detaljering är relativt enkelt. Är ett felfritt lackarbete värt mycket tid och pengar för dig eller är "bara" en ren bil tillräckligt för din personliga tillfredsställelse? Om du vill ha hög glans och en bil som ser nästan ny ut är detaljer det rätta valet. Annars är det Carcare.

Produkter